Vælg den rette fragtløsning til din webshop

Skrevet af Claus Bank & Nina Maria Gislinge
Udgivet
Længde
5 min.

Som webshopejer er det nogle ting, som er mere sexede end andre. At vælge fragtløsning eller forsendelsesmetode er IKKE en af de ting, og det kan godt trække tænder ud.

Uagtet at det måske ikke er verdens mest spændende opgave at gå i gang, er det ikke desto mindre en vigtig del af din webshop. For folk skal nu engang have sendt de varer, de har købt hos dig – og det findes der rigtig mange måder at gøre på i dag.

Men hvilke fragtløsninger og forsendelsesmetoder findes der, og hvilke skal du vælge? Læs med, og bliv klogere på de forskellige fragtmuligheder.

Hvilke forsendelsesmetoder findes der?

E-handel lever i bedste velgående, og det betyder selvfølgelig også, at der er en masse pakker som skal sendes. Særligt i kølvandet på corona bliver der sendt virkelig mange pakker ud hver dag til danskerne – og det stopper nok ikke lige foreløbig. I Danmark vil pakker, paller og gods være sendt med en af disse forsendelsesmetoder, også kaldet for transportører:

Som webshopejer kan du enten vælge at indgå en aftale direkte med en eller flere transportører, eller også kan du investere i en komplet fragtløsning, hvor du kan plukke og pakke dine varer samt sende dem i ét og samme system. Dette er løsninger som fx Shipmondo og Webshipper. Dette kan være en god løsning, da du så ikke selv skal gå ind og forhandle fragtpriser med hver enkelt transportør.

Du skal altså gøre op med dig selv, om du blot har behov for enkelte aftaler direkte med de forskellige transportører, eller om du i virkeligheden ønsker at have alt samlet i én fragtløsning.

Hvilke fragtløsninger findes der?

Fælles for alle tre nedenstående fragtløsninger er, at de er nemme at integrere med de mest gængse shopsystemer, som fx Salecto, Magento, Shopify, DanDomain, WooCommerce osv. Men udover det differentierer de sig fra hinanden ift., hvad de fokuserer på og dermed også er bedst til.

I Salecto tilbyder vi integrationer med både Shipmondo og Webshipper, men du kan også selvfølgelig også vælge en fragtløsning som CoolRunner. Alle tre løsninger har vi beskrevet nedenfor, så du kan danne dig det bedste overblik.

Shipmondo for den nystartede webshop

Shipmondo, tidligere kendt som Pakkelabels.dk, er i de senere år blevet meget populært. Der er nemlig rigtig mange webshops, som vælger denne kombinerede logistik- og fragtløsning. Med Shipmondo følger der et hav af transportører med, som du kan vælge mellem, heriblandt de gængse vi tidligere har nævnt. Og hvis du allerede har en eller flere aftaler med transportører, er det nemt at få dem overført i Shipmondos system.

Hos Shipmondo er der desuden ikke et minimumskrav for antal sendte pakker. De forhandlet nogle fordelagtige priser på forhånd. Du betaler derfor kun en fast, lav pris pr. label, som falder, jo mere du sender afsted. Netop det gør det særligt attraktivt for nystartede webshops, hvor afsendelse af pakker endnu ikke er så høj.

Webshipper for at spare tid på ordre- og fragtflow

Tænk, hvis du kunne booke fragt og printe fragtlabels, så let som at klø sig i nakken. Det kan du, hvis du vælger Webshipper som fragtløsning til din webshop.

Webshipper bryster sig af, at være en alt-i-en fragtplatform til e-commerce. Du kan forbinde dit shopsystem med deres intuitive og driftsikre platform, så du får adgang til over 60 transportører og sende pakker over hele verden. Du sparer derudover også tid på ordre- og fragtflowet i din webshop, fordi de har automatiseret processen fra start til slut.

Webshipper rummer mange funktioner. Bl.a. automatisk told, hvor du sparer tid på tolddokumentation, Scan & Ship med automatisk print af fragtlabels, eller en returportal, så du sparer tid på hele returprocessen. Alt dette er med til at gøre, at du kan afsende ordrer nemt, effektivt og hurtigt.

CoolRunner for Danmarks billigste fragtpriser

Flere og flere begynder også at bruge CoolRunner som fragtløsning til deres webshops. Det, som CoolRunner brander sig på, er at tilbyde Danmarks billigste fragtpriser for både private og erhverv.

De er nok mest kendt for deres samarbejde med dao. Med dao er det nemt at sende pakker direkte til modtageren eller til en af de mange daoSHOPs i hele Danmark. Det gode ved dao er, at de også leverer i weekender og på helligdage. Der er altså ikke meget ventetid for modtageren, når pakker sendes med dao. Dog skal du være opmærksom på, at du kun kan sende pakker på op til 10 kg med dao, hvilket derfor gør det ideelt for de webshopejere, der sælger mindre produkter, der ikke vejer så meget.

CoolRunner tilbyder desuden også en løsning, kaldet CoolEurope, hvis du har behov for at sende udlandspakker. Så det kan være værd at have in mente, hvis du gerne nemt vil kunne sende pakker til udlandet.

 

Opsummering

Som webshopejer ved du sikkert, at der er mange ting, der skal tænkes over, før man kan sælge sine varer online. En af de ting, der kan være uoverskueligt, er valget af fragtløsning. Der findes mange muligheder, og det kan være svært at vurdere hvilken løsning, der er den bedste for lige netop din webshop. I dette blogindlæg fik du en oversigt over de forskellige forsendelsesmetoder og fragtløsninger, der findes. Det kan være en hjælp til at gøre valget lidt nemmere for dig.

Der findes mange muligheder for transportører, som du kan vælge mellem, fx dao, GLS eller PostNord. Du kan også vælge en komplet fragtløsning, fx Shipmondo, Webshipper eller CoolRunner, som er nemme at integrere med de mest gængse shopsystemer. Det er vigtigt, at du vælger den rette fragtløsning for netop din webshop – det kan nemlig have en stor indflydelse på forsendelsesomkostninger og kundetilfredshed. Derfor kan det være en god idé at undersøge hvilken løsning, der passer bedst til netop dine behov, før du træffer dit valg.

Har du brug for hjælp?

Er du stadig i tvivl om, hvilken forsendelsesmetode eller fragtløsning, der passer bedst til dit behov? Vi tager gerne en snak med dig om dine muligheder, hvis du ønsker det. Dette gælder selvfølgelig også, hvis du har andre spørgsmål til det at drive en webshop eller gerne vil i gang med det.  Vi kan kontaktes på tlf. +45 81 81 01 01 eller via mail til [email protected].

Tak for interessen.

Jeg håber, at jeg har vakt din interesse. Hvis du vil vide mere omkring emnet, så er du velkommen til at skrive til mig.

Claus Bank
Onboarding Specialist