Sådan vælger du den bedste webshop-løsning til din forretning

Skrevet af Kristoffer Saxtrup Nielsen
Udgivet
Længde
6 min.

At vælge den rette webshop løsning er en kompleks beslutning. Der er mange leverandører og platforme at vælge imellem. Hver platform har sit eget sæt funktioner, fordele og ulemper. Det kan virke helt uoverskueligt, og man kan nemt risikere at vælge forkert.

I denne 3-parts blogindlæg-serie kigger vi på, hvordan du vælger den bedste webshop-løsning til din forretning. Vi har samlet de vigtigste overvejelser, du skal gøre dig, når du vælger en webshop-løsning til din virksomhed. I første del dykker vi ned i, hvordan du afstemmer dine behov, inden du starter din søgning. I del 2 dykker vi ned i, hvorfor vi mener, Magento er markedets bedste webshop-platform. I 3. og sidste del tager vi et kig på de totale omkostninger ved at få ny webshop. Her er det nemlig vigtigt at være opmærksom på både opstarts- og driftsomkostninger. Hvis du ikke er opmærksom her, kan en løsning, der så billig ud på overfladen, hurtigt blive en dyr omgang i længden.

Men først! Her er 4 kritiske spørgsmål, du bør stille dig selv, inden du kigger efter en ny webshop-løsning:

1. Hvad er dine ambitioner med webshoppen?

2. Hvilke funktioner er absolut nødvendige?

3. Hvor meget rådgivning har du brug for?

4. Hvad er dit budget?

Gør dig helt klart, hvad dine behov er

Det første skridt i valget af den rigtige webshop-løsning til din virksomhed er at sikre dig, at du ved, hvad du har brug for. Hvad betyder det? Det betyder, at du skal være ærlig overfor dig selv med hensyn til dine færdigheder, din tid og dit budget.

Hvis du lige er begyndt som e-handler, er det en god idé at lede efter en løsning, der giver dig mest muligt for pengene og stadig opfylder alle dine behov. Hvis du er mere erfaren og måske driver en større webshop, skal du være ekstra opmærksom på ikke at gå for meget på kompromis med dine behov.

Hvad er dine ambitioner med webshoppen?

Leder du efter en løsning, der blot skal kunne klare opgaven billigst muligt, eller ønsker du et kraftfuldt, funktionelt og skalerbart system, der kan vokse med din virksomhed? Jo mere du ved om dine ambitioner for din webshop, desto bedre kan du vurdere, hvilken webshop-løsning der opfylder dine behov både nu og på længere sigt.

Hvis du lige er startet og ikke ser dig selv vokse ud over mere end en hobby, er der ingen grund til at investere i noget for komplekst eller dyrt. Så er du måske bedre tjent med at få noget simpelt, som fx Shopify, eller endda bruge WordPress med WooCommerce, hvis det passer til dine behov.

Men hvis du derimod har ambitioner om og ser et potentiale for vækst i din webshop, har du brug for et system, der understøtter denne vækst. Her er det altså vigtigt, at du ikke går på kompromis med funktioner og services. Selv hvis du ikke mener, du har behovet lige nu, er det vigtigt, at du vælger en platform, hvor du har mulighed for at tilvælge disse funktioner, hvis eller når behovet opstår i fremtiden.

Salecto er bygget til lige netop webshops, der befinder sig i skaleringsfasen. Der hvor du har bevist, at du kan drive en profitabel forretning online, og nu er det tid til at vækste forretningen. Salecto er baseret på Magentos Open Source-løsning, som er en af verdens største open source webshop-platforme. Magento kan håndtere tusindvis af individuelle produkter, og den eneste grænse for antallet af produkter og ordrer er størrelsen på din server. Dertil gør Magento det nemt for dig at styre flere webshops fra én platform. Du kan styre produkter, produktinformationer og lagre fra et sted, og stadig kunne tilpasse de enkelte webshops, så de fremstår individuelle. Bruger du Magento fra dag 1, behøver du ikke bekymre dig om at skifte platform, når din virksomhed vækster. I anden del af dette blogindlæg kigger vi nærmere på, hvorfor, vi mener, at Magento er markedets bedste webshop-platform.

I Salecto har vi derudover samlet alt, hvad du skal bruge for ikke blot at drive, men også vækste en succesfuld webshop i én samlet løsning. Vi har fjernet elementer, der kan begrænse din vækst. Vi har eksempelvis ingen ordregebyrer på vores platform, men blot et fast månedligt abonnement. Det skal nemlig ikke koste noget at vokse i Salecto.

Hvilke funktioner er absolut nødvendige for, at din webshop kan vokse?

Som webshopejer kender du sikkert godt følelsen af at være frustreret over din nuværende platform. Det kan være, at du ikke længere får de resultater, du ønsker fra din webshop, eller måske begrænser den dig i forhold til det, du ønsker at opnå i fremtiden. Måske har frustrationen været der længe, men du har simpelthen ikke fået gjort noget ved det.

Det er et almindeligt problem blandt webshopejere, der har brugt en platform i lang tid. De har vænnet sig til dens finurligheder og har nu svært ved at forestille sig at skifte. Dette er dog ikke nødvendigvis en dårlig ting.

Virkeligheden er, at de fleste små virksomheder har begrænsede ressourcer og ikke har plads i deres budget til en ny platform eller endda til opgraderinger eller udvidelser.

Hvordan ved du, hvornår det er tid til at kigge efter noget nyt?

Det første skridt er at spørge dig selv, hvor ofte er du nødt til at sige: “Det kan ikke lade sig gøre.” Svaret bør være aldrig, men det er de færreste platforme, der kan leve op til det. Det er vigtigt at have en platform, der leverer det, som din forretning kræver af den. Men det er også vigtigt at sætte realistiske forventninger. Lav en liste over de største frustrationer, du oplever med din nuværende webshop. Brug den liste til at undersøge, hvilke muligheder der er tilgængelige på markedet.

Et godt tip, når du er på jagt efter bestemte funktioner, er at prioritere standardiserede funktioner. Den standardiserede funktion er lavet til at afdække det generelle behov i markedet. Det betyder, at den ofte virker bedre end en tilpasset løsning. Sandsynligheden for fejl er nemlig markant mindre med en standardiseret løsning, da den er gennemtestet af resten af markedet. Hvis du får lavet noget tilpasset til din shop, er det ofte dyrere, og du er 100 % afhængig af din udviklers evner. Kort sagt: Tilpas dig systemet. Tving ikke systemet til at tilpasse sig dig. 

Hvis der er nogle platforme inden for dit budget, der tilbyder alt på din ønskeliste, er det selvfølgelig fantastisk. Det er dem, du bør overveje at kigge på som din næste platform. Det er dog meget usandsynligt, at du finder en platform inden for dit budget, der tilbyder alt på din liste.

Her er det derfor vigtigt at begynde at overveje, hvilke kompromiser der skal foretages mellem funktioner og omkostninger:

1. Hvilke funktioner er absolut nødvendige for din butik?

2. Hvilke funktioner kunne være nyttige, men er ikke afgørende?

Det vigtigste er, at du allerede har gjort dig nogle tanker om, hvilke funktioner der er vigtige for dig, inden du begynder at lede efter et nyt system. Samt at du er opmærksom på, at en platform, der løser 80 % af dine ønsker, ofte er mere end rigeligt. De sidste 20 % kan opnås ved at kigge ned i sine arbejdsgange og tilpasse sin adfærd til systemet frem for at tvinge systemet til at tilpasse sig din adfærd.

En Salecto-webshop kommer med et hav af funktionaliteter allerede indbygget. Herunder funktioner til SEO og vores egen betalingsløsning, Salecto Pay. Dertil har vi +80 ekstra udvidelser, som kan installeres på din shop. Se alle vores udvidelser her: https://salecto.dk/udvidelser/

Download vores webshop-tjekliste

Få tilsendt den fulde guide direkte i din inbox og modtag en bonus tjekliste med 10 essentielle spørgsmål, du bør stille din kommende webshop-platform.

Ved tilmelding accepterer du vores Cookie- og privatlivspolitik.
Du modtager til gengæld løbende tips og tricks. Du kan altid afmelde dig.

  Download din guide her

  Hvor meget rådgivning har du brug for?

  Når du skal vælge en ny e-handelsplatform, er der ikke noget enkelt svar på spørgsmålet om, hvor meget støtte du har brug for. Det afhænger både af, hvilken type du er, og hvor meget tid og mange kræfter du vil bruge på projektet.

  For nogle mennesker er support det vigtigste, når de skal vælge en webshop-løsning. For andre er det slet ikke vigtigt. Det kommer helt an på, hvad dine behov er, og hvor meget erfaring du har med e-handel.

  Hvis det er første gang, du er e-handler, er der stor sandsynlighed for, at du har brug for hjælp til nogle af de mere tekniske aspekter af at drive en online butik. Er du derimod en e-commerce-haj, der kan gøre det meste af arbejdet selv, så virker support måske ikke så vigtigt. Men sandheden er, at selv hvis du er en erfaren e-handler, er det altid godt at have en ekspert ved din side. Ingen kan være ekspert i alting. Så er der noget, der ikke fungerer som forventet med din nye webshop, er det godt at have en person, der ved præcis, hvor du skal lede efter svar – eller endda selv løser problemet for dig.

  I Salecto tilbyder vi to typer rådgivning sammen med din webshop. Først og fremmest har vi fri, personlig support alle hverdage. Vi ønsker, at du med ro i maven kan drive din forretning velvidende, at vi altid står klar til at hjælpe dig videre. Det er den support, du har som en del af dit abonnement. Din tryghed kommer altså ikke med en ekstraregning.

  Derudover tilbyder vi også yderligere rådgivning og sparring i form af vores Vækstpartner-program for de af vores kunder, der ønsker at blive en dygtigere e-handler. Med Salectos Vækstpartner-program får du 100 % upartisk og kompetent sparring, der udvikler både dig og din webshop. Sammen laver vi en kampagneplan, som kan give dig et meget bedre overblik og en strategisk fordel. Vi sikrer dermed også, at du aldrig er i tvivl om næste skridt i din e-commercerejse.

  Hvad er dit budget?

  Det er meget vigtigt at få styr på dit budget, inden du begynder at lede efter en ny webshop-løsning. Det vil nemlig påvirke de valg, du træffer senere i processen. Det første, du bør gøre, er at finde ud af, hvor mange penge din forretning har råd til at bruge på en ny webshop-løsning. Den bedste beslutningsproces starter, når du har styr på, hvad der er realistisk lige nu.

  Hvis du starter din søgning, før du ved, hvor mange penge du er villig til at investere i projektet, vil det højst sandsynligt føre til kompromiser og skuffelser. Du kan risikere at få en alt for kompliceret platform eller betale for funktioner, der ikke er nødvendige for din virksomhed lige nu.

  Når det så er sagt, er det vigtigt at tænke på mere end blot prisskiltet, når du skal vælge det rigtige system til din virksomhed. Faktisk kan det stærkt anbefales, at du ikke træffer beslutninger baseret på dit budget alene. Der kan nemlig være stor forskel på prisen på en ny webshop, men de er heller ikke alle skabt ens.

  Hvordan ved du så, hvor mange penge du skal investere? Start med at evaluere dine behov og mål, og find derefter ud af, hvor meget de vil koste, hvis de skal opfyldes med en ny platform.

  Vi ser ofte kunder, som ønsker at få et produkt, der er både hurtigt, godt og billigt. Det er ret nemt at finde løsninger, der kan opfylde 2 ud af 3 af kriterierne, men desværre er det oftest umuligt at få alle tre ting. Skal det være hurtigt og godt, skal man forvente, at det bliver dyrt. Skal det være hurtigt og billigt, så kan du forvente en dårligere kvalitet. Skal det være godt og billigt, så kan man forvente, at det går ud over hastigheden på projektet.

  Næste gang

  Nu har du forhåbentlig fået et lidt bedre indblik i, hvilke overvejelser du bør gøre dig, inden du skifter shopsystem. For at opsummere, så er det altså vigtigt at du gør det helt klart, hvad dine behov er. Det betyder, at du skal være ærlig overfor dig selv og din kommende udbyder med hensyn til dine færdigheder, din tid og dit budget.

  I næste afsnit i denne blogindlæg serie dykker vi ned i hvorfor vi mener at Magento er markedets bedste webshop-platform. Vi kigger på fordele og ulemper, samt kommer med de 8 vigtigste grunde til at skifte til Magento.

  Tak for interessen.

  Jeg håber, at jeg har vakt din interesse. Hvis du vil vide mere omkring emnet, så er du velkommen til at skrive til mig.

  Kristoffer Saxtrup Nielsen
  Marketing Lead