Hvad er Google Tag Manager?

Udgivet
Længde
2 min.

Google Tag Manager er et værktøj udviklet af Google, der gør det muligt for virksomheder at administrere og implementere forskellige tags på deres hjemmesider uden at skulle ændre i koden. Tags er små stykker kode, der bruges til at indsamle data og sende informationer til tredjepartsplatforme som f.eks. Google Analytics, Facebook Pixel og AdWords Conversion Tracking.

Google Tag Manager er en centraliseret platform, der giver virksomheder mulighed for at administrere alle deres tags på ét sted. I stedet for at skulle indsætte koder direkte i hjemmesidens kildekode, kan man med Google Tag Manager nemt tilføje, redigere og fjerne tags ved hjælp af en brugervenlig grænseflade. Dette gør det muligt for virksomheder at implementere tracking og marketing tags uden at skulle have teknisk ekspertise eller involvere webudviklere.

Hvordan bruges Google Tag Manager indenfor e-handel?

Indenfor e-handel bruges Google Tag Manager til at spore og analysere brugeradfærd, konverteringer og salg på hjemmesiden. Ved at implementere tags fra forskellige værktøjer, som fx Google Analytics og AdWords, kan man få indsigt i, hvordan brugerne interagerer med hjemmesiden, hvilke produkter der bliver købt, og hvilke marketingkampagner der fører til konverteringer. Dette giver virksomhederne mulighed for at optimere deres e-handelsstrategi og forbedre deres salgsresultater.

Hvorfor er Google Tag Manager relevant for webshops?

Google Tag Manager er relevant for webshops, fordi det gør det nemt at administrere og implementere forskellige tags på hjemmesiden. Dette betyder, at man hurtigt kan tilføje og ændre trackingkoder uden at skulle ændre i hjemmesidens kildekode. Dette er især vigtigt for webshops, der ofte har behov for at tilføje nye tags i forbindelse med kampagner, konverteringsoptimering og remarketing. Ved at bruge Google Tag Manager kan webshops effektivt administrere deres tags og få indsigt i deres e-handelsaktiviteter uden at skulle involvere webudviklere eller teknisk personale.