Find frem til gode farvekombinationer med Paletton

Skrevet af Steffen Duelund
Udgivet
Længde
2 min.

Er du ikke grafiker kan det være svært at finde ud af, hvilke farver der helt præcist går godt i spænd med hinanden, så du kan udarbejde en sammenhængende farvepalette for dit brand eller virksomhed.

Med Paletton behøver du hverken være uddannet designer eller grafiker, eller behøve at have dybdegående viden om farveteori. Med dette værktøj i hånden kan du på ingen tid finde ud af, hvilke farvekombinationer der passer godt sammen. Det får du nemlig serveret på et sølvfad uden at skulle røre en finger (næsten).

Paletton er en hjemmeside, så du behøver ikke downloade og installere et program for at kunne bruge værktøjet.

Hvorfor Paletton?

Hvis du ikke er velsignet med gaven at kunne se, hvilke farvekombinationer der spiller, er Paletton et genialt værktøj at kende til og bruge. Du skal kort sagt bruge Paletton, hvis du gerne vil udvikle din egen farvepalette til dit brand, men gerne vil undgå de frustrationer og oceaner af tid, det tager at udvikle den.

Når først du lige har lært hjemmesiden at kende, og alle de muligheder, du har, for at skabe den perfekte farvepalette, handler det bare om at beslutte sig for, hvilken grundfarve du vil arbejde ud fra. Det kan selvfølgelig godt være en svær beslutning at tage, for mulighederne er nærmest uendelige. Slutresultatet afhænger selvfølgelig af, hvilke krav du har sat op. Er du kun interesseret i at finde forskellige nuancer af grundfarven, eller vil du også gerne finde ud af komplementærfarven og dennes nuancer, der passer godt til grundfarven.

Så længe du blot beslutter dig for grundfarven, skal Paletton nok finde ud af, hvilke nuancer af grundfarven samt hvilke komplementærfarver, der passer bedst hertil.

Hvad skal det koste?

Det bedste af det hele er, at Paletton er helt og aldeles gratis at bruge. Der er er ingen skjulte gebyrer eller ekstra opkrævninger, hvis du fx vil downloade et billede af din farvepalette til fremtidigt brug.

Du kan selv prøve at lege med Paletton her: https://paletton.com/

Tak for interessen.

Jeg håber, at jeg har vakt din interesse. Hvis du vil vide mere omkring emnet, så er du velkommen til at skrive til mig.

Steffen Duelund
Head Of Growth Success Management, Team Lead