Få adgang til en digital billedbank med Unsplash

Skrevet af Steffen Duelund
Udgivet
Længde
2 min.

Hvor mange gange har du ikke søgt efter et billede på Google, du kunne bruge til enten et blogindlæg, en mail, et SoMe-opslag eller noget helt fjerde? Men oftest har kvaliteten været ringe, eller også har billedet set forældet ud og kan derfor ikke bruges. Og hvordan er det nu lige med ophavsretten? Må man godt bare bruge et hvilket som helst billede uden at kreditere fotografen eller kilden, du har det fra?

Der kan være mange hovedpiner forbundet med at skulle finde et billede til kommercielt brug, hvis du ikke selv har en god billedbank liggende – og det er de færreste, der har det. Heldigvis kan du bruge Unsplash, når du skal have fat i godt billede af høj kvalitet.

Hvorfor Unsplash?

Unsplash er en online billedbank, der huser mere end 3 millioner gratis billeder i høj kvalitet. Det er der et godt værktøj at kende til, hvis du ikke har adgang til en professionel fotograf, men gerne vil bruge et billede, der ser professionelt ud. Billederne kan du bruge i præsentationer, blogindlæg eller endda kommercielt brug. Og med så mange gratis billeder, burde der gemme sig nogle, som passer til det, du skal bruge det til.

Desuden må alle billeder fra Unsplash bruges uden at kreditere fotografen (selvom det selvfølgelig altid er god stil at gøre det), og så må du ændre billedet, som du har lyst til. Og det gør det altså en del nemmere for dig, fordi du må bruge hvert enkelt billede, som det passer dig, uden at skulle tage hensyn til ophavsretten.

Hvad skal det koste?

Det koster intet at bruge Unsplash. Du kan downloade så mange billeder, du vil, uden at skulle hive pengepungen op ad lommen. Så det er altså bare om at gå amok. Dog kræver det en bruger, hvis du gerne vil uploade billeder, som andre kan bruge.

Du kan selv prøve at lege med Unsplash her: https://unsplash.com/

Tak for interessen.

Jeg håber, at jeg har vakt din interesse. Hvis du vil vide mere omkring emnet, så er du velkommen til at skrive til mig.

Steffen Duelund
Head Of Growth Success Management, Team Lead