Tilpas størrelsen på dine billeder med Adobe Resizer

Skrevet af Agnes Madsen
Udgivet
Længde
2 min.

Der findes ikke noget mere irriterende end at have brugt lang tid på at skrive den helt rigtige tekst, fx til et opslag på sociale medier, blot for at finde ud af, at det billede, du har udvalgt, ikke har det rigtige format. Hvad gør du så?

Du vælger selvfølgelig at bruge et værktøj, der kan løse dine problemer på et splitsekund. Og det værktøj er Adobe Resizer. Det kan nemlig tilpasse dine billeder til en række forskellige prædefinerede formater, så du undgår at stå med flere hovedpiner over billeder i de forkerte formater.

Hvorfor Adobe Resizer?

Adobe Resizer er utrolig nemt og intuitivt at bruge. Drag-and-drop-funktionen gør det let som en leg at få billedet ind i værktøjet. Herefter kan du vælge, hvilken kanal du vil tilpasse størrelsen for. Du kan bl.a. vælge mellem Instagram, Snapchat, YouTube, Pinterest samt alle de andre gængse sociale medier.

Derudover kan du også selv vælge, hvilken bredde og højde billedet skal have under kategorien ‘Tilpasset’, hvis du er en haj til det med filformater.

Hvad skal det koste?

Det er gratis at bruge Adobe Resizer. Dog skal du oprette en gratis bruger for at kunne downloade billederne og gemme dem til senere brug. Opretter du en gratis bruger, får du også mange andre funktioner med, som fx adgang til skabeloner, Adobe Stock og 2 GB lagerplads.

Skulle du være interesseret i at opgradere din gratis bruger, så du får adgang til endnu flere funktioner og mere lagerplads, koster deres Premium-plan 92,5 kr. om måneden. Men skal du bare tilpasse størrelser på dine billeder i ny og næ, er den gratis version tilstrækkelig.

Du kan selv prøve at lege med Adobe Resizer her: www.adobe.com/dk/express/feature/image/resize

Tak for interessen.

Jeg håber, at jeg har vakt din interesse. Hvis du vil vide mere omkring emnet, så er du velkommen til at skrive til mig.

Agnes Madsen
Graphic- & Webdesigner