7 essentielle features til B2B Webshops: Sådan skaber du en god kundeoplevelse

Skrevet af Michael Jørgensen & Emil Øgaard
Udgivet
Længde
12 min.

Velkommen til en verden, hvor B2B webshops ikke blot er en mulighed, men en nødvendighed.

Den digitale transformation har revolutioneret måden, vi gør forretning på. Derfor har det aldrig været vigtigere at sikre, at din webshop er sat op til at møde alle de nye unikke krav og forventninger, erhvervskunder er begyndt at stille.

Uanset om du er ny inden for B2B e-commerce eller blot søger at optimere din nuværende platform, er det essentielt at vælge de rigtige features. De rigtige features er dem, som kan understøtte en intuitiv og effektiv brugeroplevelse for dine kunder og ultimativt maksimere dine konverteringer.

I dette blogindlæg vil vi gennemgå 7 essentielle features som enhver B2B webshop kraftigt bør overveje at integrere. Disse features omhandler bl.a. muligheden for at tilbyde tilpassede priser til forskellige kundegrupper, avancerede bestillingsmuligheder og integrerede marketingsværktøjer.

Vi kommer med relevante eksempler og tips til, hvordan disse funktioner kan transformere din online forretning og styrke dine kunderelationer.

Udgangspunktet for blogindlægget er vores egen B2B Demoshop.

Besøg vores B2B demoshop her 

Inden vi går i gang med at udforske, hvordan du kan tage din B2B webshop til det næste niveau, vil vi lige give et perspektiv til logins på B2B webshops.

Hvad er B2B Login? Og skal du have det på din webshop?

Et B2B login giver adgang til skræddersyede informationer, services og købsmuligheder, der er eksklusivt tilgængelige for verificerede forretningspartnere. Det er et væsentligt værktøj for at facilitere sikker og effektiv handel mellem to virksomheder.
Størstedelen af de features, vi vil komme ind på i dette blogindlæg, er forudsat, at du har et B2B login på din webshop.

Men for nogle webshops giver det IKKE mening at have et B2B login.

Møbelwebshops, hvor kunderne ofte kun køber én gang, behøver ikke genbestillingsaftaler, avancerede pris- og kundegrupper osv.
Her kan B2B login være mere til gene end gavn. Vær derfor opmærksom på, hvilken type B2B webshops du har og hav det in mente, når vi nu skal gennemgå de 7 features, der er essentielle for en god kundeoplevelse for B2B webshops.

Feature 1: Prisgrupper og Kundegrupper

Når du driver en B2B webshop er det vigtigt at erkende, at ikke alle kunder er ens. Forskellige virksomheder og organisationer har hver deres behov, budgetter og købsadfærd, hvilket kræver fleksible prismodeller.

Netop her kommer prisgrupper og kundegrupper ind i billedet som essentielle værktøjer til at personalisere kundeoplevelsen og optimere dine salgsmuligheder.

Men hvad betyder de hver især?

Hvad er Kundegrupper?

I en B2B-webshop er kundegrupper den segmenteringen af kunder, der er opdelt indenfor kriterier som branche, købsvolumen og fysisk placering.

Opdelingen gør det muligt for virksomheder at tilbyde tilpassede oplevelser og betingelser, som bedst opfylder de unikke behov og præferencer for hvert segment.

Lad os tage et tænkt eksempel:

Vi driver en B2B webshop, der sælger computerskærme til kontorer. Her opretter vi forskellige kundegrupper som “Små Virksomheder”, “Mellemstore Virksomheder” og “Store Virksomheder”. For hver af disse grupper kan vi tilbyde forskellige betalingsbetingelser, rabatter og produktbundter, som afspejler vores kunders specifikke købsbehov og -kapacitet.

På den måde kan vi skræddersy vores marketing-, salg- og kundeservice-indsats, så vi kan øge kundetilfredsheden, samt optimere indtjening og ressourceallokering.

Herunder kan du se, hvordan det ser ud i backenden på vores B2B Demoshop.

Hvad er Prisgrupper?

Prisgrupper er en funktion, hvor du tildeler forskellige prissætninger til specifikke produkter eller produktkategorier inden for en B2B webshop. Denne funktion giver webshops mulighed for at justere priserne baseret på forskellige faktorer såsom mængde, sæson eller kundetype.

Hvis vi igen forestiller os vores computerskærmsvirksomhed, så kunne vores prisgrupper fx hedde “Standard Pris”, “Volumen Rabat” og “Partner Pris”. For almindelige kunder får de vores “Standard Pris”, for kunder, der køber mange produkter af gangen, kan vi tilbyde en “Volumen Rabat” og for potentielle forretningspartnere eller certificerede forhandlere vil det give mening at tilbyde dem “Partner Pris”.

Fordele ved at bruge prisgrupper og kundegrupper

Ved at benytte pris- og kundegrupper på din B2B webshop kan du få betydelige fordele både for din virksomhed og dine kunder. Effektiv anvendelse af funktionerne kan transformere måden, du konverterer besøgende til kunder på.

Fordelene ved at bruge pris- og kundegrupper er:

 • Personlig Tilpasning: Skræddersy dine priser for at imødekomme forskellige kundesegmenters unikke behov og ultimativt øge kundetilfredsheden.
 • Markedsindsigt: Opnå en dybere forståelse af dine kunders købsadfærd, så du kan målrette salg og marketing.
 • Større Effektivitet: Du automatiserer dine prisfastsættelser og betingelser, så du kan spare tid og minimere fejl.
 • Markedsdifferentiering: Differentier dig fra konkurrenterne med unikke pris- og servicevilkår.
 • Salg og profit: Brug målrettede tilbud til at øge købsfrekvensen og ordrestørrelsen. Dette kan påvirke konverteringsraten og profitmargin positivt.

Sådan opsætter du prisgrupper og kundegrupper

Det sidste vi mangler at gennemgå er, hvordan du opsætter sine prisgrupper og kundegrupper.

Her er en overordnet guide til, hvordan du opsætter pris- og kundegrupper:

 • Analyser dine kundedata: Identificer hvilke kundesegmenter, du kan målrette dine tilbud imod.
 • Definér grupper: Opret grupper baseret på købsadfærd, volumen eller branche. Fx kan du opstille kundegruppen “Stor Virksomhed”, som har prisgruppen “Partner Pris”.
 • Implementér grupperne i systemet: Gå ind i din backend på din B2B og få oprettet kunde- og prisgrupperne baseret på dine data.
 • Uddan dit team: Sørg for at dine sælgere og supportteam forstår at bruge pris- og kundegrupperne effektivt i deres hverdag.
 • Overvåg og tilpas: Markedet og kundernes købsmønstre ændrer sig – hold øje med, hvordan det påvirker dine salg og justér efter behov.

Vi vil nu gennemgå én af de mest essentielle funktioner ved en B2B-webshop.

Feature 2: Bestilling via SKU

SKU (Stock Keeping Unit), eller varenummer, er essentielt i en B2B webshop for at kunne identificere et bestemt produkt. Det kan fx være en blå t-shirt, der har varenummeret DANG101TEEBLUE.

Kunderne på din B2B webshop er ofte indkøbere, som er udstyret med lister over produkter og produkternes SKU’er. Deres arbejdsdag går med at finde kvalitetsleverandører til konkurrencedygtige priser.

Din opgave er tage dem kærligt i hånden og gøre deres arbejde så intuitiv og effektiv som muligt.  Dette kan du gøre via den feature, der integrerer bestilling via SKU’er.

I Salecto har vi modulet Quickordrer, der nemt og hurtigt giver kunden adgang til en side, hvor de kan indtaste deres varenumre og bestille produkterne.

Se herunder, hvor nemt det kan være.

 

Hertil kan du med fordel tilføje moduler såsom et genbestillingsmodul, der forenkler processen for kunder som løbende har brug for at fylde lagrene op. Dette modul kan integreres med kundens lagersystem for en automatisk genbestillingsproces.

Ved at integrere dit eget lagersystem med webshoppens SKU’er, undgår du over- eller undersalg og sikrer konstant produkttilgængelighed.

Endelig gør bestilling via SKU’er det også let for dit lagerpersonale at plukke og pakke ordren hurtigt og præcist, hvilket yderligere forbedrer den interne effektivitet.

Prøv vores Quickordrer-modul her

Feature 3: Storelocator

For nogle B2B-kunder er lokale forhandlere vigtige – både for deres brand og for at støtte lokalsamfundet.

Derfor kan et storelocator-modul være afgørende for at forbinde disse typer kunder med dine produkter og services.

Nogle af fordelene ved et storelocator-modul er:

 • Øget lokal synlighed:
  En storelocator gør det nemt for kunder at finde dine fysiske butikker eller autoriserede forhandlere, hvilket øger chancen salg og styrker lokal brandbevidsthed.
 • Forbedret kundeoplevelse:
  Kunder kan hurtigt finde den nærmeste forhandler, så de kan komme ud og se produkterne i virkeligheden eller aftale møder, hvilket styrker tilliden og tilfredsheden med dit brand.
 • Integreret lageropdatering:
  Integrer storelocator-modulet med realtids lageropdateringer, så kunderne kan se tilgængeligheden af specifikke produkter i forskellige lokaliteter.
 • Kombination af online og offline handel:
  En storelocator på din webshop bygger broer mellem online og fysisk handel og omfavner omnichannel-shoppingoplevelser.

En storelocator kan fx se sådan ud:

Eksempel på Storelocator. Foto: Salectos B2B Demoshop

 

Feature 4: Klaviyo-Integration

Integreringen af Klaviyo i din B2B webshop er en gamechanger inden for email marketing. Gennem Klaviyos segmenteringsværktøjer kan du dykke ned i brugerdata såsom købshistorik, produktpreferencer og demografisk data. Ud fra den data kan du målrette og automatisere kommunikationen med dine kunder.

Klaviyo tilbyder, at du kan designe automatiske email flows (også kaldet email automations), som aktiveres via kundernes handlinger, fx afbrudte kunderejser eller hvis du kan se, at en kunde har købt samme produkt inden for en kort periode.
Disse flows tilføjer et lag af proaktiv service, der vedligeholder kundeforhold uden du behøver at lægge ekstra arbejde i det. Dette er et nøgleaspekt ift. kunderetentionen for din B2B webshop.

Det kan være du har udsolgt af en vare som kunden lige står og mangler. Ved at integrere Klaviyo med dit lagersystem, kan du sende en servicemail til dem, så snart varen er på lager igen. Det kan fx så sådan her ud:

En anden fordel ved Klaviyo er dens dybdegående rapporteringsfunktioner, der giver indsigt i, hvordan hver email performer. Ved at kigge ind i dataen heri, kan du skræddersy dine emails til hver sin målgruppe. Hvis du i din rapport kan se, at din åbnings- eller klikrate er lav, skal automatiseringen optimeres.

Dette medfører at du i højere grad kan planlægge og lave strategier over, hvordan du kan få kunderne til at konvertere og i sidste ende købe for mere. Fx kan du lave et tilbud til kunder, der giver rabat, hvis de køber x antal af et produkt eller hvis de ofte genbestiller. Dermed fungerer den automatiske mail både som en service og som en del af din marketing.

Der findes også andre email-platforme end Klaviyo, såsom MailChimp, HubSpot og ActiveCampaign. Vælg den platform, som flugter med dit budget og ambitioner.

Du kan læse meget mere i vores guide herunder, hvor vi har fremhævet fordele og ulemper for de 4 ovennævnte email-platforme:

E-mail marketing i 2023: Vælg den rette platform til din webshop

Feature 5: Tilpassede Kontaktformularer

I forlængelse af Klaviyo-integrationen er modulet med tilpassede kontaktformularer også essentielt, hvis du ønsker at skræddersy serviceoplevelsen for dine kunder. Med tilpassede kontaktformularer kan du nemlig få yderligere kundeoplysninger, så du i højere grad kan vinkle din marketingsstrategi rettet mod dem.

En effektiv kontaktformular indsamler de nødvendige data, så du kan imødekomme dine kunders behov direkte – lige fra specifikke produktforespørgsler til demografisk info og komplekse projektbeskrivelser. Dette skridt i at finjustere dataindsamlingen reducerer overflødig korrespondance og styrker serviceniveauet betydeligt.

Ved at implementere segmentering i dine kontaktformularer, kan du dirigere forespørgsler til de korrekte afdelinger hurtigt og effektivt. Dette kan implementeres via en simpel drop-down menu, som giver kunderne magten til at vælge, om deres spørgsmål fx er salgs- eller supportrelateret. Dette sikrer en strømlinet proces for intern videreformidling.

 

Eksempel på en tilpasset kontaktformular. Bemærk “Tillad ekstern indkøbshjælp”. Foto: Salectos B2B Demoshop

 

Integrering med dit CRM-system omdanner kontaktformularer til et kraftfuldt værktøj for leadhåndtering og kundekommunikation. Denne tilgang gør det muligt at konstruere detaljerede kundeprofiler, der er guld værd, når du skal personliggøre fremtidige interaktioner og skræddersy dine marketingtiltag.

Tilpassede kontaktformularer er derfor ikke kun et værktøj, der bruges til at samle information. For en B2B webshop er det et strategisk element, der kan bruges til at styrke kunderelationer gennem personlig engagement og effektiv datahåndtering. Dette er din måde at demonstrere forpligtelsen til en exceptionel kundeservice på din B2B webshop.

Feature 6: Skjul Prisen for Produkter og Kundegrupper

På B2B webshops er det en essentiel feature at kunne skjule priser for udvalgte produkter og kundegrupper. Featuren skal bruges strategisk til at tilpasse købsoplevelsen for forskellige segmenter, ikke at skjule info.

Ved at skjule priser opfordres købere til dialog og til at få skræddersyet service og salgstilbud. Fx kan visse kundegrupper, der har forhandlet særlige betingelser eller volumenrabatter, have adgang til disse tilpassede priser efter login, mens standardpriserne er skjult for offentligheden.

Skjul pris-featuren giver plads til forhandling og tilpassede tilbud, som kan være særligt nyttig i brancher, hvor priserne ofte varierer baseret på projektets omfang, markedsvilkår eller kundens købshistorik. Ved at skjule priserne, kan du navigere i komplekse salgsdynamikker og skabe en mere kontrolleret og eksklusiv følelse omkring dine produkter.

Dog skal integrationen af skjul pris-featuren håndteres med omhu, så den ikke skaber frustration hos kunderne. En klar kommunikationsstrategi om, hvordan og hvorfor priserne er skjulte, samt lettilgængelig kundeservice for prisforespørgsler, er essentiel for at opretholde en positiv brugeroplevelse.

Eksempel på skjul pris-modulet. Foto: Salectos B2B Demoshop

Desuden kan tilgangen kombineres med analyseværktøjer, så du kan spore kundernes engagement og forstå, hvordan skjult prissætning påvirker salgsprocessen. Ved at analysere disse data kan du yderligere optimere din salgsstrategi, så du sikrer, at funktionen virker til din webshops fordel.

Når du skjuler prisen for bestemte produkter og kundegrupper, er det ikke kun en metode til at personalisere kunderejsen. Det er også en måde at forfine din webshops tilbud og styrke relationen til dine kunder gennem en forhandlet værdi.

Tjek vores skjult pris-modulet ser ud på vores B2B Demoshop 

Feature 7: Detaljeret Konfigurerbar Produkt

Når du tilbyder detaljeret konfigurerbare produkter på din B2B webshop, demonstrerer du din evne til at møde kundespecifikke krav, hvilket kan skille dig ud fra konkurrenterne.

Et detaljeret konfigurerbar produkt giver kunder mulighed for at tilpasse forskellige parametre som størrelse, farve, materiale og tekniske specifikationer. Denne grad af tilpasning skaber en følelse af ejerskab og værdi for kunden, hvilket ofte fører til øget engagement og større tilfredshed med det endelige køb.

Funktionen er særligt relevant for industrier, hvor produkterne skal overholde stramme operationelle, tekniske eller æstetiske krav. Ved at tilbyde et konfigurerbart produkt viser du ikke kun din forståelse for kundens behov, men også din vilje til at imødekomme disse præcist.

Eksempel på et detaljeret konfigurerbart produkt. Foto: Salectos B2B Demoshop

Implementeringen af produktkonfigurationen bør være intuitiv og brugervenlig, så kunden nemt kan navigere i de forskellige tilpasningsmuligheder og føle sig trygge i købsprocessen. Et veldesignet konfigurationsværktøj på din webshop kan fremhæve produkternes alsidighed og oplevede værdi.

Dette flugter også med førnævnte feature omkring tilpasset kontaktformularer, hvor de data, du indsamler om kundens præferencer, kan anvendes til fremtidige produktudviklinger og produktsider. Dermed kan de forskellige features spille hinanden gode, hvis de bliver brugt effektivt.

I sidste ende placerer funktionen for detaljerede konfigurerbar produkter din B2B webshop i en unik position, hvor tilpasning ikke bare er en mulighed – det er kernen i din kundes købsoplevelse og et essentielt element i dit værditilbud til dine kunder.

Prøv at customise dit eget konfigurerbare produkt på vores B2B Demoshop

Afsluttende tanker

I dette blogindlæg har vi givet dig et arsenal af nøje udvalgte features til din B2B webshop, der er designet til at optimere din kunders rejse, fra første klik til den afsluttende transaktion.

Fra fleksibiliteten af prisgrupper og kundegrupper til den præcise og effektive bestilling via SKU’er; hver funktion spiller en afgørende rolle i at forme en brugeroplevelse, som ikke bare møder, men også overgår kundernes forventninger.

Med storelocator-funktionen kan du smidigt forbinde den digitale verden med fysiske touchpoint, og Klaviyo-integrationen giver dig magten til at skabe meningsfulde og datadrevne dialoger med dine kunder.

De tilpassede kontaktformularer og muligheden for at skjule priser for visse kundegrupper giver plads til en mere personlig og strategisk salgsproces, men det detaljeret konfigurerbare produkt sikrer, at kundens specifikke behov og ønsker står i centrum for hver handel.

Den samling af features, vi foreslår her, er ikke blot en tilfældig sammentrækning af moderne e-handelsværktøjer; de er nøje udvalgte komponenter, der tilsammen skaber et robust fundament for B2B-virksomheder. Fundamentet kan få B2B-virksomheder til at cementere deres plads i en stadig mere konkurrencepræget digital markedsplads.

Ved at implementere disse funktioner kan du sikre, at din webshop trives i det moderne forretningslandskab, hvor tilpasningsevne, kundeservice og personalisering er alfa omega.

Husk, at den teknologiske udvikling stadig rusker i fundamentet for B2B e-handel, og at stå stille er det samme som at falde bagud. Ved konstant at evaluere og forbedre din webshops features, sikrer du, at din virksomhed forbliver relevant, respektabel og på forkant med kundeoplevelsen.

Tag derfor disse 7 essentielle features som et solidt og velafprøvet udgangspunkt og byg videre – det vil din B2B webshop takke dig for.

Tak for interessen.

Jeg håber, at jeg har vakt din interesse. Hvis du vil vide mere omkring features til B2B Webshops, er du velkommen til at skrive til mig.

Michael Jørgensen
Head Of Production, Team Lead, Partner