Amazon kommer til Danmark – og vi er klar!

Skrevet af Anders Tjørnelund
Udgivet
Længde
3 min.

Rygterne har svimlet i lang tid. Med et registreret domænenavn under www.amazon.dk og med en adresseregistrering af datterselskabet ’Amazon Web Service’ i København, kan vi godt konkludere, at Amazon kommer til Danmark.

Denne nyhed har gjort mange e-købmænd skeptiske. Mest af alt fordi nogen anser det som en trussel, at en af verdens mest værdifulde virksomheder vil komme ind fra venstre og allerede fra førstedagen have indflydelse på onlinehandlen i vores land. Folk er bange for, at det vil tvinge danske webshops til at lukke på stribe.

Kæmpe mulighed

Hos Salecto har vi dog en anden holdning. Vi ser det som en kæmpe mulighed, da det vil betyde mersalg af danske produkter netop fordi, der vil blive udbudt flere danske varer på Amazons platforme. Det betyder også, at dine produkter vil du kunne sælges i hele Europa. Når det gælder levering, har du to overordnede muligheder – du kan fortsat selv sørge for at levere dine varer ud til kunderne. Derudover kan du også vælge at sende en del af dit lager i Amazons retning, og så står de for at få de solgte varer fragtet ud. Hurtig levering er noget, koncernen er blevet kendt for. Og faktisk håndterer de ikke kun forsendelsen – de står ligeledes for pakningen af varen og for en favorabel pris, betaler de tilmed for fragten. Hvis en vare returneres til deres lager, tager de sig også af dette. De er så effektive, at man i USA og England, hvis man er Amazon Prime-medlem, kan bestille en vare om morgenen og få den leveret samme dag – alt afhængig af din lokation. Hvis man er bosat langt fra pakkelagerne, kommer varerne senest to dage efter bestillingen. Leveringsrekorden i England er på 14 minutter og 8 sekunder. Det er uden tvivl også noget, vi kan drage nytte af, hvis den funktion kommer til Danmark. Så vil vi som udbydere kunne garantere vores kunder exceptionelt hurtig levering.

Danskerne shopper allerede løs

Faktisk er Amazon old news blandt den danske befolkning. I mange år har vi allerede smidt penge mod den amerikanske gigantkoncern – bare ikke på en dansk domæneside. Pengene er blevet brugt på sider som amazon.co.uk, amazon.de og amazon.com. Derfor er det bare med at se positivt på dette. Som nation er vi allerede rutinerede i at bruge penge på nettet, og vi slår år efter år vores egen rekord i e-handel.

Hvordan har vi grebet det an hos Salecto?

For os er det vigtigt, at I får mest muligt ud af Amazon. Derfor har vi arbejdet på, at du, som kunde hos Salecto, skal være i stand til at kunne sælge dine produkter via Amazon på din Salecto webshop. Her vil du få mulighed for igennem din Salecto shop og Amazon at kunne sælge til hele Europa. Du behøver, som tidligere, ikke at have webshops i flere lande.

Boost dit salg til Amazon gennem din Salecto shop

Hos Salecto giver vi dig mulighed for at integrere op til Amazon. Det betyder, at du kan bestyre hvilke varer, der skal sættes til salg på Amazon samt holde styr på hvilke varer, der bliver solgt. På den måde har du mulighed for at håndtere dit slag via din Salecto webshop og samtidig nå ud til hele det europæiske marked. Det eneste, det kræver, er, at du opretter en business account hos Amazon og kontakter din Customer Success Manager i forhold til integrationen på webshoppen.

Vi er som sagt spændte på denne mulighed og skal nok sørge for at holde jer opdateret, når vi ved mere om Amazons indtræden på det danske marked.

Hvis du sidder inde med spørgsmål angående ovenstående eller til support generelt, er du altid velkommen til at kontakte vores rådgivere på +45 82 82 01 01 eller [email protected].

Tak for interessen.

Jeg håber, at jeg har vakt din interesse. Hvis du vil vide mere omkring emnet, så er du velkommen til at skrive til mig.

Anders Tjørnelund
CEO, Partner