Redigér dine billeder med Photopea

Skrevet af Agnes Madsen
Udgivet
Længde
2 min.

Fotoredigeringsprogrammer kan til tider være et hyr at få installeret og bruge. Derudover kan de bruge lang tid på at starte op og lukke ned. Det kan være træls, særligt hvis det bare handler om at ændre størrelsen på et billede og ikke andet. En simpel opgave, der kan tage en del tid. Dertil kommer det, at mange fotoredigeringsprogrammer bruges af professionelle, og dermed også er dyre at indkøbe, hvis man ikke har brug for alle funktionerne.

Hvis du gerne vil undgå ovenstående, kan du bruge Photopea. Det er et online billedredigeringsprogram i din browser, som du kan bruge til at redigere billeder, fremstille illustrationer, webdesign eller konvertering mellem forskellige billedformater og -størrelser.

Hvorfor Photopea?

Photopea er nok bedst sammenligneligt med Photoshop, bare i din browser, gratis og med en smule færre funktioner. Brugerfladen minder også meget om Photoshop, så er du vant til at bruge det program, vil Photopea være nemt at komme i gang med. I Photopea kan du arbejde med fx lag, justering af lys osv. samt mange andre avancerede funktioner. Derudover kan du arbejde på flere billeder på én gang. Så hvis du vil spare penge, men stadig have adgang til et højkvalitetsprogram til at redigere billeder, skal du bruge Photopea.

Hvad skal det koste?

Photopea er gratis at bruge, og du kan bruge det lige så meget, du vil. Fordi Photopea er gratis, vil der være reklamer på hjemmesiden. Dog kan du betale ca. 20 kr pr. måned for at slippe for reklamerne, få adgang til hurtig e-mailsupport og selvfølgelig støtte udvikleren, der har udviklet værktøjet. De fleste bruger dog den gratis version, da den også har adgang til alle funktioner.

Du kan selv prøve at lege med Photopea: www.photopea.com

Tak for interessen.

Jeg håber, at jeg har vakt din interesse. Hvis du vil vide mere omkring emnet, så er du velkommen til at skrive til mig.

Agnes Madsen
Graphic- & Webdesigner