Lav visuelt indhold til dine kanaler med Canva

Skrevet af Steffen Duelund
Udgivet
Længde
2 min.

Det kan virke som en uoverskuelig opgave at skulle udarbejde noget grafik til SoMe-opslag, designe et visitkort eller lave en præsentation – særligt hvis man ikke er uddannet grafiker. Men der er altså hjælp at hente, hvis du gerne selv vil udarbejde grafisk materiale og ikke have en grafiker til det. I dag findes der nemlig mange gode værktøjer, der lige er et skridt op fra det klassiske program, Paint, som vi nok alle kender.

Her er Canva et genialt værktøj at bruge. Canva har nemlig gjort det let at designe visuelt indhold for alle. På den måde kan du også udarbejde professionelt, visuelt indhold uden at have flair for det.

Hvorfor Canva?

Når det kommer til online værktøjer til grafisk design, er Canva verdens mest førende. Det er nemt at komme i gang med, og så har Canva fjernet de indviklede funktioner fra Photoshop, som kun grafikere og designere kan finde ud af at bruge. Det betyder, at alle kan finde ud af at bruge Canva, uanset hvilke evner de har.

Du kan både udarbejde designs fra bunden eller finde en skabelon, hvor du bare erstatter de forskellige elementer, så det passer til din virksomhed. På den måde behøver du ikke selv opfinde den dybe tallerken, hvis du ikke er eller føler dig særlig kreativ, men samtidig får du et godt og professionelt design ud af det. For at kunne bruge Canva, skal du have oprettet en bruger.

Hvad skal det koste?

Som så meget andet fås Canva i både en gratis og betalt version. Og når du først har oprettet en gratis bruger, vil de gøre, hvad de kan for at få dig til at opgradere til den betalte løsning. Her er det vigtigt at nævne, at du altså får adgang til at hav af gode funktioner i den gratis version. Mange har slet ikke behov for de ekstra funktioner, der findes i den betalte løsning. Så vores råd er: Vent og se, om du den gratis version ikke dækker dine behov.

I den gratis version har du adgang til over 250.000 designskabeloner, over 100 forskellige designtyper (opslag på sociale medier, brevpapir, præsentationer osv.), gratis fotos, grafik og former samt 5 GB opbevaring i skyen. Alt dette dækker de flestes behov.

Skulle du alligevel få brug for at opgradere, koster Canva Pro ca. 850 kr. om året. Du får bl.a. adgang til specifikke Pro-skabeloner og -designtyper, videoer og lyde samt 100 GB opbevaring i skyen.

Du kan selv prøve at lege med Canva her: https://www.canva.com/

Tak for interessen.

Jeg håber, at jeg har vakt din interesse. Hvis du vil vide mere omkring emnet, så er du velkommen til at skrive til mig.

Steffen Duelund
Head Of Growth Success Management, Team Lead