Canva – værktøjet, du skal bruge, til visuelt indhold

Skrevet af Agnes Madsen
Udgivet
Længde
4 min.

Jeg oplever dagligt kunder, der lige har ”bikset” noget sammen i Paint. Og selvom det trækker lidt på smilebåndet, kan det på mange måder optimeres med langt bedre programmer – kvit og frit. Der findes et hav af programmer derude, men her vil jeg på det kraftigste anbefale Canva.

Canva findes både som gratis og betalt løsning, men jeg synes deres gratis version fungerer forrygende. Det er et online værktøj, hvor du skal oprette en bruger for at benytte tjenesten – og ja de vil prøve at få dig til at opgradere til Pro-løsningen, lige såvel som Spotify og så mange andre tjenester. Men tøv en kende og se, om ikke du kan få de ting, du har behov for i den gratis version.

I Canva har du et hav af muligheder for at lave grafik til sociale medier, visitkort, præsentationer, banners og selvfølgelig også tilpassede dimensioner. Der er et væld af gode skabeloner, hvis du ikke er så kreativ, men du kan også vælge at sammensætte billeder, tekst osv., præcis som du ønsker.

Sådan bruger du Canva

Når du har oprettet en bruger, kan du kigge lidt rundt på siden og finde prædefinerede skabeloner til visuelt indhold til de forskellige platforme. Det kunne fx være posts til sociale medier. I Salectos backend har du selv mulighed for at ændre billeder til fx kategoribokse og bannere. Men uploader du et billede i de forkerte mål, kan du risikere, at det ser mærkeligt ud eller rykker med andet indhold på din webshop.

Derfor er det rigtig smart, at man i Canva kan lave ‘Tilpasset størrelser.’ Her kan du selv indsætte højden og bredden på dit design, så du er sikker på, at når du downloader det, vil det have de korrekte mål. Dette kræver dog, at du ved, hvilken størrelse dit design skal være for, at du kan opnå det bedste resultat. Er du i tvivl, kan du altid ringe til Salectos support på tlf. +45 82 82 01 01.

 

Du har nu oprettet et design enten ud fra en prædefineret skabelon eller helt fra bunden, og kan endelig komme i gang med Canvas mange valgmuligheder inden for fonte, farver, billeder, figurer og meget mere. Enten kan du vælge en af Canvas gratis skabeloner for det specifikke design og tilpasse tekst og billeder heri, eller du kan kaste dig ud i selv at designe med egne billeder.

 

I Canva kan du anvende deres eksisterende billedbank til dine designs, men du har også muligheden for at uploade dine egne billeder under ‘Uploads’, hvis du fx skal have importeret dit logo eller produktbilleder til dit design. Skal du designe et banner med forskellige produkter, er det ideelt også at kende til værktøjet remove.bg, som fjerner baggrunden og fritlægger dine billeder, så du kan lægge dem ovenpå en baggrund.

 

Skal du i gang med at oprette forskellige tilbudslabels, er kategorien ‘Elementer’ din gode ven. Her kan du tilføje et hav af figurer og former til dit design, tilføje en tekstboks inde i selve figuren, skrive en passende tekst, fx ‘Spar 50 %’ – og vupti, har du et label, som ser professionelt ud, uden du har arbejdet på det i flere timer.

 

 

Og apropos tekst, har Canva en masse skrifttyper (fonte) til rådighed i deres bibliotek. Her kan du både vælge mellem deres forskellige fonte eller mange skabeloner til tekst med fx neoneffekter eller sjove sammensætninger af fonte. Hvordan du vil mikse og matche dem, er helt op til dig. Hvis den prædefinerede font ikke har den farve, du har i tankerne, kan du også nemt udskifte den. Du kan enten benytte dig af Canvas standardfarvepalette eller indsætte HEX-koder i søgefeltet, hvis du gerne vil have en speciel farve. Ønsker du muligheden for at tilføje dine egne fonte eller komplette farvepaletter, skal du desværre opgradere til Pro-versionen.

 

 

Når du føler, at dit kunstværk er ved at være færdig, finder du ‘Download’-knappen oppe til højre. Nemt og ligetil. Her kan du downloade dit design i forskellige formater som GIF, JPG eller PNG. Er du i tvivl om, hvorvidt du skal vælge formatet PNG eller JPG, så vælg JPG. Det fylder mindre, og det er godt for din webshops load-tid. Det er kun, hvis du har et billede med mange små detaljer eller ønsker en gennemsigtig baggrund, at du skal vælge PNG-formatet.

Ønsker du professionel hjælp og rådgivning?

Har du brug for hjælp til at lave flotte, grafiske visualiseringer, har vi hos Salecto et team af dygtige specialister klar til at hjælpe dig. Kontakt os på tlf. +45 82 82 01 01 eller send en mail til [email protected], og få mere at vide om dine muligheder. Vi ser frem til at høre fra dig.

Tak for interessen.

Jeg håber, at jeg har vakt din interesse. Hvis du vil vide mere omkring emnet, så er du velkommen til at skrive til mig.

Agnes Madsen
Graphic- & Webdesigner